“Cada cas de violència masclista és un cas de responsabilitat social. No hem de deixar d’actuar. Cal posar una mirada més crítica sobre les nostres relacions i les que tenim al voltant’ adverteix la presidenta d’Ade Vallès, Blanca Moreno en una entrevista de SantCugat.cat arran de la presentació ahir del sisè informe sobre l’impacte de la violència vers les dones a Sant Cugat. 

La presentació de l’estudi, que ha coordinat Moreno com a directora de la consultoria MIT, forma part dels actes que es fan al Vallès per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el 25 de novembre. L’associació de dones empresàries, directives i professionals , ADE Vallès, se suma un any més, a la diada per eradicar la violència masclista.

 

ade-25-n-cor

 

Si bé les dades de dones ateses per casos de violència masclista a Sant Cugat el 2015 han experimentat un lleuger retrocés respecte l’any anterior, una sola denúncia ja és una mala xifra ha dit la sociòloga Blanca Moreno en la presentació ahir del sisè informe sobre l’impacte de la violència vers les dones a Sant Cugat. Per una banda, l’estudi recull només les dades de les dones que han denunciat – “això, només és la punta de l’iceberg”, ha advertit la sociòloga‑ i per l’altra, cada una de les agressions “és un cas de responsabilitat social”.

Incrementar els recursos econòmics i els efectius professionals, aprendre a gestionar les emocions i límits des de la infantesa, enfortir la cooeducació i fomentar una socialització més lliure o analitzar amb mirada crítica els missatges i les relacions que tenim, “no només a la parella sinó també a les empreses” són alguns de les accions aconsellades per Moreno per eradicar la violència masclista.

En la mateixa línia, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, que ha presidit la presentació, ha recordat que la responsabilitat en la lluita contra aquesta xacra “és compartida entre tots els ciutadans”. Sant Cugat.cat publica la crònica de l’acte i una entrevista a la directora de la consultoria Mit i presidenta d’Ade Vallès, Blanca Moreno .

IMPLICADES AMB EL TERRITORI

L’associació de dones empresàries, directives i professionals, ADE Vallès, s’ahdereix a les campanyes que han endegat els municipis del Vallès per commemorar el Dia Internacionals per a l’eliminació de la Violència de les Dones. Són molts els actes que es faran a la comarca i arreu de Catalunya al voltant del 25 de novembre.

Des d’Ade Vallès volem incidir en la importància d’un treball de sensibilització conjunt per fer front a aquesta xacra, entre entitats, administracions i societat civil, i seguir reclamant la igualtat entre homes i dones a tots els àmbits. El que segueix són alguns dels actes destacats que tindran lloc a Cerdanyola, Sant Cugat i Sabadell, ciutats seu d’ADE Vallès, al llarg dels propers dies.

#Niunamenyscerdanyola L’Ajuntament de Cerdanyola, a través de la regidoria de Polítiques d’Igualtat i LGTBI, ha fet una crida a la ciutadania i a les entitats perquè donin la cara contra la violència de gènere. En concret, els demana que es fotografiïn amb cartells de la campanya i els difonguin a les xarxes socials. Ade Vallès convida a sòcies i simpatitzants a sumar-s’hi. Llegiu aquí la presentació de la campanya i descarregue-vos aquí els cartells per fer-se les fotografies i penjar-les a les xarxes socials.

I tu, contra la violència de gènere que hi pots fer?. Amb aquesta interpel·lació directa, des del consistori santcugatenc s’advoca a obrir els ulls, implicar-se, fer xarxa o educar en igualtat, com a formules per eradicar la violència vers les dones. Dona informació i el Servei d’Atenció a la Dona de l’Ajuntament de Sant Cugat proposen un extens programa que pots consultar aquí.

Punt final i ni un pèl enrere és l’eslògan escollit a Sabadell per commemorar el 25 de novembre. Una original campanya implica a les perruqueries i als seus professionals i usuaris en la sensibilització i la prevenció de la violència de gènere. Llegiu aquí la presentació de la campanya i descarregueu-vos el díptic amb el programa d’activitats.

AMB RESPONSABILITAT SOCIAL

Trencar el silenci és responsabilitat de totes i tots, aquest és un dels missatges implícits en cada un dels actes i campanyes preparades.  Com a empresàries, directives i dones professionals amb responsabilitat social fem nostre el manifest del dia internacional contra la violència de les dones. Podeu llegir el document en aquest enllaç així com consultar els actes institucionals a Catalunya i la campanya de sensibilització Rebobina de l’Institut Català de la Dona.

Des d’Ade Vallès, l’objectiu principal de la qual es denunciar les desigualtats en el món empresarial, ens hem implicat directament amb ajuts directes com ara una reducció en la quota d’associades per a dones que han patit violència de gènere, ja sigui psicològica, física, sexual o econòmica. Perquè, com recorda Moreno, qualsevol dona “pot estar exposada a una relació de violència masclista“.