“Hem d’educar des de la més tendra infantesa per a evitar qualsevol conducta masclista i sexista”

 

Implicar la societat civil contra la violència de gènere ajuda a reduir l’impacte i envia un missatge precís i inequívoc a qui no entén que sotmetre a la dona per la força o als seus fills exercint la violència vicària, cada vegada té menys cabuda i cap acceptació.

 

Les matemàtiques mai s’equivoquen i tristament aquest passat any 2021 han estat assassinades per les seves parelles o exparelles 43 dones. 43 ànimes, plenes d’il·lusions, d’esperança, d’oportunitats i de talent. 43 pèrdues inútils que deixen a les seves famílies desolades i a la societat completament òrfena. Des de l’any 2003, data en la qual es va començar a fer l’estadística del dolor, ens falten 1.125 dones, 45 menors, i 336 han quedat orfes.

 

Les xifres a mi personalment m’aclaparen i em commocionen, i sempre em pregunto el mateix. Per què? Quina raó porta a un ésser humà a llevar-li la vida a un altre i en aquest cas a la persona de la qual un dia es va enamorar, va pensar en tenir una família, un projecte en comú i en molts casos amb qui va tenir la seva pròpia descendència…?

 

Llevar-los la vida als seus propis fills, per a fer mal a la mare, perquè no pugui refer la seva vida…, aquesta és l’anomenada violència vicària de la qual es parla menys, encara que, com tot, va sortint a la llum i la societat va prenent consciencia d’això.

 

Hem d’educar des de la més tendra infantesa per a evitar qualsevol conducta masclista i sexista. D’aquesta manera, evitarem amb l’educació la violència contra les dones. Cada any sortim al carrer a denunciar-lo i demanem que ni una més. Tant de bo aviat no hàgim de sortir a fer-ho.

.

 

Mónika Blasco Racero 
Presidenta ADE Vallès & Co-Founder La-Original

Article publicat al TOT Sant Cugat.