Quan només un 10% de les persones directives a les empreses i 1/3 de les que ocupen càrrecs públics són dones hi ha molt camí per recórrer. Ade Vallès participa aquestes setmana en diferents actes que es realitzen a la comarca per avançar juntes. El que segueix és una selecció de propostes per fer avui o els propers dies en diferents municipis vallesans.

La presidenta d’Ade Vallès, Blanca Moreno, parla sobre l’apoderament femení

Dimarts 8 de març SANT QUIRZE Jornada EMPRENDRE EN FEMENÍ

A les 14 h/ Celler Masia Can Barra

bannerdones

Primer dinar Networking de dones emprenedores del municipi, amb l’objectiu de facilitar un espai de trobada, intercanvi d’experiències, formació i apoderament a totes les dones que hagin emprès una iniciativa de negoci propi o la vulguin emprendre.

14h: Inauguració de la jornada a càrrec de l’Alcaldessa, Il·lma. Sra. Elisabeth Oliveras i Jorba

14:15h: L’apoderament femení a càrrec de Blanca Moreno Triguero, sociòloga, emprenedora i presidenta d’ADE Vallès.

15:45h: cafè i Networking

Per a més informació podeu contactar amb el Servei d’Emprenedoria i el Servei de Coeducació i Polítiques de Gènere, trucant al 937216800.

Què poden fer les empreses per contribuir al benestar emocional dels i les treballadores?

Divendres, 11 de març SANT CUGAT Xerrada i netwoorking BENESTAR EMOCIONAL I CONCILIACIÓ

a les 9:15 h / sala Acció d’ESADECREAPOLIS 

Imatge del programa del Dia Internacional de les Dones, de l’Ajuntament de Sant Cugat. La imatge trenca estereotips.

Imatge del programa del Dia Internacional de les Dones, de l’Ajuntament de Sant Cugat. La imatge trenca estereotips.

Sabíeu que un dels factors més ben valorat pels treballadors i treballadores, gairebé al mateix nivell que el salari, és el benestar emocional? Què poden fer les empreses per a contribuir a la millora d’aquest factor en la seva gestió? Aquestes i altres qüestions les debatrem  amb la Dra. Cristina Sánchez Miret, una de les persones promotores de la Iniciativa per la Reforma Horària que pretén assolir uns temps més humans i cívics.

Les empreses Abacus, Finques Amat i SC Trade Center ens parlaran de la seva experiència i de com aquestes mesures contribueixen a la retenció del talent.

La sessió finalitzarà amb un esmorzar networking. Es prega confirmació d’assistència a annamoreno.scactiu@santcugat.cat

Una exposició explica la vida de dotze empresàries catalanes pioneres

Fins el 15 de març. RIPOLLET. Exposició DONES EMPRESA

De 9 a 14 h i de 16 a 20 h. Centre Cultural de Ripollet

not_60

La incorporació de les dones al món de l’empresa no és un fet recent. Amb aquesta exposició, l’Institut Català de les Dones vol contribuir a fer visibles les aportacions històriques de les dones a l’activitat empresarial de Catalunya, donant a conèixer les habilitats d’un conjunt d’empresàries que, cadascuna en el seu terreny, van desenvolupar les seves particulars formes de lideratge i van contribuir així a enriquir l’activitat econòmica del país.

Eulàlia Escuder Fàbregas, Rosa Casamitjana Menja, Dolors Creus Casanoves, Mercedes Sabi Martínez, Tecla Sala Miralpeix, Dolors Fàbrega Costa, Dolors Sala Vivé, Maria Trias Joan, Lluïsa Prat Gaballí, Montserrat Pérez Iborra, Rosario Surós Julià, Maria Gumfaus Culi, al costat dels de moltes altres, formen part de les genealogies femenines que també en aquest àmbit donen forma i llum al nostre passat.

L’exposició es pot veure fins el 15 de marc al vestíbul del Centre Cultural (rambla de Sant Jordi, 2) de Ripollet.