“Des d’ADE Vallès animen els emprenedors/es de Sant Cugat a assessorar-se legalment abans de posar en marxa els seus negoci​”

 

Un dels errors més freqüents en l’emprenedoria és no cercar assessorament legal. Per intentar estalviar-se uns diners, sovint s’opta per males pràctiques com ara:

 

  • No subscriure pactes entre els socis d’un projecte.
  • No protegir adequadament la marca del negoci.
  • Usar models de contractes obtinguts d’Internet.
  • Escollir fórmules de contractació inadequades.
  • No informar-se sobre la protecció de dades.

 

Molts cops no som conscients dels riscos a què ens exposen aquestes pràctiques. Sobretot si tenim en compte que l’emprenedor pot arribar a respondre amb el seu patrimoni, en funció de la forma jurídica que s’adopti per dur a terme el negoci o de les responsabilitats que puguin assumir els socis (per exemple, derivades de les manifestacions i garanties dels contractes d’inversió). És el que podria succeir si l’empresa infringeix drets de propietat intel·lectual o industrial, o la normativa de Protecció de Dades, entre altres riscos legals habituals.

 

Des d’ADE Vallès animen els emprenedors/es de Sant Cugat a assessorar-se legalment abans de posar en marxa els seus negocis. Igual que per crear un logotip busquem un dissenyador, o per llogar un local recorrem a un agent immobiliari, els aspectes legals s’han de deixar sempre en mans dels professionals del dret. En cas de no fer-ho així, podem tenir un disgust que ens costarà més temps i diners que si d’entrada haguéssim consultat un advocat.

 

Carlota González
Advocada i Agent de la Propietat Immobiliari

Article publicat al TOT Sant Cugat.