L’associació de directives, professionals i empresàries se suma a la crida de la Fundació Sant Cugat Actiu i l’Ajuntament vallesà i convida a les sòcies a exposar les mesures que apliquen en les seves respectives empreses pel foment de la igualtat

 NoViolencia14_dest_1024

Construïm empresa, construïm societat igualitària i sense violència masclista” és el lema amb que l’Associació de Directives, Empresàries i Dones Professionals del Vallès, ADE Vallès, s’ha sumat a l’acte de sensibilització ciutadana I tu, contra la violència de gènere, què fas?.

L’acte tindrà lloc dissabte, 29 de novembre a la plaça Octavià de Sant Cugat del Vallès, en el marc de la commemoració del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones que organitza l’Ajuntament de Sant Cugat.

L’Ajuntament vallesà i la Fundació Sant Cugat actiu han convidat a les empreses del municipi i als agents econòmics a explicar les seves mesures de Responsabilitat Social Corporativa i, en especial, aquelles accions que contribueixen a fer una societat més igualitària i sense violència masclista.

L’objectiu és que puguin servir de model i inspirar altres corporacions. D’aquesta manera, els impulsors de la iniciativa esperen poder fer créixer la xarxa local de suport a una societat igualitària i contribuir, així, a posar fi als maltractaments des de tots els sectors socials.

Crida a les sòcies d’ADE Vallès perquè expliquin les bones pràctiques de les seves empreses

Les empreses poden sumar-se a la campanya de sensibilització i exposar les mesures de responsabilitat social corporativa que apliquen en l’àmbit de gènere enviant un correu a annamoreno.scactiu@santcugat.cat, de la Fundació Sant Cugat Actiu. ADE Vallès anima a totes les sòcies i simpatitzants a explicar el que estan fent pel foment de la igualtat al capdavant de les respectives empreses i negocis.

Les bones pràctiques a l’empresa s’exposaran el dia 29, entre les 11.30 i les 14.30 hores en la jornada Obre els ulls i l’equip de Promoció econòmica les difondrà entre la població. Altres activitats que es faran durant el mati són jocs per la igualtat, conta contes i accions de conscienciació per a joves, com ara piulades igualitàries. Pots consultar el programa aquí.

Què fem contra la violència de gènere?

ADE Vallès, entitat fundada l’any 2012 amb l’objectiu de donar visibilitat a l’emprenedoria i al lideratge femení en les empreses, col·labora amb la difusió entre les seves sòcies i simpatitzants de campanyes de prevenció i del número gratuït d’atenció 900 900 120. L’equip de treball de l’entitat també està format i sensibilitzat en qüestions de gènere així com amb l’ús d’un llenguatge no sexista. D’altra banda l’associació prepara una modificació dels estatuts, pendent d’aplicar-se, per oferir quotes de sòcia gratuïtes el primer any a dones que han patit violència masclista.

Els maltractaments, tant psicològics com físics, són, per ADE Vallès, l’expressió més virulenta de la desigualtat i lamentablement, l’àmbit empresarial no n’està al marge. Qualsevol dona, amb independència de la seva situació econòmica i estudis pot ser víctima de la violència masclista, com demostren els perfils de centres d’atenció. Com a associació volem manifestar un nou rotund a la violència vers les dones i per aquest motiu ens sumen a la campanya de sensibilització de Sant Cugat.