L’Associació de Dones Directives, Empresàries i Professionals ADE Vallès ha iniciat aquest mes de febrer una sèrie de trobades virtuals. Els networkings tindran lloc cada dos mesos i es realitzen en línia, a través de la plataforma Zoom.

 

Conèixer altres dones professionals,  retrobar-se, compartir coneixements, inquietuds i experiències, crear xarxes de suport i  establir contactes per a futures col·laboracions empresarials. Aquestes són algunes de les avantatges que aporten els networkings, segons van destacar les participants en la primera trobada virtual de l’Associació de Dones Directives, Empresàries i Professionals, ADE Vallès.  L’entitat impulsa des d’aquest mes de febrer una sèrie de networkings virtuals entre dones professionals de la comarca, que es realitzaran cada dos mesos via zoom.  Segons la presidenta d’ADE, l’empresària Mònika Blasco Racero (La Original Communication) són “tardes diferents” que, en temps de pandèmia, supleixen els networkings presencials convocats periòdicament per l’associació vallesana fins el març de 2020.

La primera sessió de la sèrie de trobades virtuals, celebrada el dia 3 de febrer, va congregar una quinzena de dones professionals: empresàries, directives i freelance de sectors tant diversos com la salut, l’art, les finances, els recursos humans, el dret o la comunicació.  A banda de les sòcies d’ADE, les sessions estan obertes a totes les dones professionals  i directives de la comarca si bé, per participar-hi cal inscriure’s abans.

 

En la primera part de la sessió, cadascuna de les assistents va disposar d’un minut per presentar-se i exposar el seu projecte empresarial o professional.  Posteriorment es van crear sales de reunió, per tal d’afavorir un coneixement més profund en petit comitè. El que equivaldria als “corrillos de passadís” en un networking tradicional, va funcionar com a espai d’intercanvi d’idees, webs i altres adreces de contacte.  La trobada va finalitzar amb una reunió conjunta de totes les participants  per compartir conclusions.

 

Ara, és el nostre moment

Durant la sessió, es van plantejar propostes com la creació d’un club de lectura  especialitzat (Mercè Martí Queralt, directiva de Kreston Iberaudit) o la possibilitat de realitzar una tertúlia radiofònica d’associades d’ADE (Virginia Bernal Barrio, creadora del programa El cafè de los sueños) ; es va informar de les properes activitats formatives preparades pel dia 17 i 24 de febrer així com la presentació del llibre Imparables: Comunicación para mujeres que pisan fuerte, el dia 8 de març i de la cessió per part de l’organitzadora d’esdeveniments Lidia Codinachs Mir d’un espai d’exposició a ADE Vallès, en l’edició 2021 del congrés  Women Evolution.

 

La jornada va servir també per analitzar com afectava la pandèmia a projectes laborals liderats per dones i a la promoció de la igualtat en l’àmbit empresarial. “És molt important seguir aixecant la veu i parlar de les barreres que ens trobem cada dia, perquè el que no es veu no existeix”, va reflexionar la consultora en igualtat de gènere,  Virginia Carreras.

 

Malgrat les dificultats i els Ertos que afecten algunes de les empreses o l’increment de l’atur femení registrat, la pandèmia també genera oportunitats: Per Lídia Codinachs és “moment de pic i pala en l’acció comercial i la promoció”. Empresàries com l’artista Andada Lasheras Carvajo, de Elateriercaffe, Pilar Bassas Vila, d’Humitas, o Nilza Sèlia Machatine Rungo, de Stel Serveis Administratius,  han aprofitat la conjuntura per,  respectivament, reforçar projecte creatiu, diversificar el producte o ampliar els espais d’atenció al client, adaptant l’entorn laboral a les  mesures de prevenció de la còvid-19.

 

Ara és el nostre moment”; La presidenta d’ADE va subratllar una de les frases de la trobada per posar en valor l’apoderament de les dones professionals. “Les sòcies d’ADE són les nostres millors ambaixadores”, va dir Blasco, recordant la tasca formativa i de donar visibilitat al talent femení de l’associació.  Les integrants de la Junta, Anna Casamián Gould, de Pimienta Comunicación, i Cristina Arróniz  Lorente, experta en recursos humans,  van animar a les associades a impartir xerrades i formacions, a més d’oferir-los-hi la realització de consultories en el marc de col·laboracions d’ADE amb ajuntaments del territori.

 

Propera sessió a l’abril

En el primer networking virtual, un xat viu, amb entrades i sortides obertes durant l’hora i escaig de durada de la sessió , van assistir-hi també les directives Núria Algeciras Rosado (Banco Mediolamum), Alícia Calvet Jiménez (AC Ambesten Consulting) i les empresàries Teresa Baró Catafau (Verbal no Verbal) i Núria Fernández Galofré (Farmàcia Fernández i Galofré ).   “Aquests networkings representen una oportunitat per conèixer altres dones professionals i saber que no estem soles, perquè el dia a dia pot ser molt dur“ va dir Baró i va afegir “es possible compartir-hi des de coneixements a contactes per fer-hi negocis. Ens donem suports perquè compartim molts aspectes de la vida”. Codinachs, per la seva part, va destacar “la generositat” d’ADE per crear “de forma altruista” espais d’unió i serveis per a sòcies, propiciant “la retrobada i l’activitat en uns moments molt complicats”.

 

La propera sessió dels networkings virtuals tindrà lloc a la primavera  i es comunicarà amb antelació l’enllaç per inscriure’s a les xarxes socials d’ADE.  Sigueu benvingudes.