Ade Vallès inicia amb aquesta primera recomanació un nou servei per les associades. Us volem fer arribar informació d’actes, tallers i formacions que des de la junta valorem pel seu interès. Fem sentir la veu en femení…en tots els àmbits.

Les jornades Els nostres cossos, les nostres vides pretenen ser un espai d’intercanvi i relació d’àmbit local i global per:

  • Aprofundir l’anàlisi dels factors que afecten la salut de les dones a tot el món;
  • Crear un garbuix tan gran de xarxes que el “poder” hi quedi embullat i puguin sortir els fils i les llums de canvi real que aquestes xarxes sustenten.
  • Teixir complicitats, somnis i propostes de canvi, però també accions ja promogudes per xarxes i entitats que ja han mostrat la seva eficàcia i que són les que sostenen el món, “un món al que valgui la pena incorporar-se”.

Les entitats que organitzen aquestes trobades comparteixen un consens bàsic: la necessitat d’aconseguir el reconeixement, dins el sistema sanitari, de les dones com a subjectes actius i no passius de la seva salut; i el rebuig a la patologització de les dones i la consegüent medicalització de les seves vides i processos.

“Volem que participin en aquestes trobades col·lectius de professionals de la salut, de l’àmbit social i educatiu, activistes feministes, activistes en defensa de la sanitat pública i universal, del món de la cooperació internacional, responsables i representants d’Institucions públiques en programes de salut pública, i en general totes les persones interessades en una visió feminista de la salut.”

Les dones són invisibles per a l’atenció sanitària, per al diagnòstic i tractament de moltes malalties, els seus símptomes són confosos, minimitzats, o no ben diagnosticats, i les seves queixes són freqüentment atribuïdes a etiologia psicològica o psicosomàtica, tot això fa replantejar les bases en què s’ha basat la ciència per conèixer els problemes de salut d’homes i dones. En aquest camp, els avenços han estat molt desiguals, i poc sistemàtics, en cadascuna de les especialitats mèdiques; encara hi ha poques dades d’investigació diferenciada per sexe, i es creuen de forma incorrecta i reduccionista les causes i els efectes de determinades patologies.

Les jornades comptaran amb la participació, a les diferents taules rodones, de diferents col·lectius nacionals i internacionals especialitzat en la salut des d’una visió feminista, com el Col·lectiu de Boston, el RSMLACCAPSXarxa de Dones per la SalutEl parto es nuestroAPFCIBEcologistas en AcciónJo sí salut UniversalXarxa de Migració, Gènere i DesenvolupamentProstitutes indignades, entre d’altres. També intervindran Sandra Castañeda, Rachel Breman, Carme Valls , Dolores Romano, Francisca Fernández. Esperanza Aguilà, Margarita López Carrillo, Ma José Fernandez, Enriqueta  Bernaus, Ma Eugenia Blandon i Miquel Missé.

Més informació al blog de la trobada: https://elsnostrescossoslesnostresvides.wordpress.com/

 

PROGRAMA DE LES JORNADES

Programa jornades salut recomanacions

Programa jornades salut recomanacions

Espai Jove La Fontana (C. Gran de Gracia, 190-192)