L’Associació de Dones Empresàries, Directives i Professionals ha celebrat aquest cap de setmana la Junta anual de sòcies a la Masia Sant Cugat.

Empresàries, directives i dones professionals del Vallès van citar-se dijous passat a la Masia de Sant Cugat en el que seria el primer sopar relacional post confinament d’ADE Vallès.  Prèviament, va tenir lloc l’assemblea general de sòcies que es convoca anualment per valorar l’activitat de l’associació, informar a les associades dels relleus a la junta i  dels estats de comptes. 

L’Associació, que va declarar el 2020 com a Any de les Arts, ha decidit traslladar tots els actes i formacions anul·lades a causa de la pandèmia, al 2021.

“Hi haurà sorpreses molt xules” va avançar la presidenta d’ADE Vallès, l’empresària Mònika Blasco, a la junta general de sòcies durant la valoració dels esdeveniments i  les activitats de networking, visites i tallers fets entre juliol de 2019 i de 2020.

Malgrat haver hagut de suspendre aquest any 2020 el gruix del programa, ADE va enfortir al març els seus espais virtuals perquè les pròpies associades intercanviessin coneixements i experiències i ha renovat la seva web amb la contractació de l’experta i sòcia d’ADE,  Sandra Cordone; entre 2019 i 2020 s’ha agermanat amb les associacions Dones emprenedores i empresàries de Sant Quirze del Vallès, Agima, Rotary Club Sabadell, Sant Cugat Empresarial i lideratge 50 a 50 a més d’iniciar contactes per ampliar la xarxa al Vallès Oriental.  Així mateix, l’associació acaba d’entrar a formar part d’un projecte de mentoria per a empreses en situació amb dificultats que impulsa l’Ajuntament de Sant Cugat i amb el qual, ADE Vallès explora noves oportunitats per les associades.

En aquests moments, la junta de les dones empresàries, directives i professionals està immersa en la preparació dels premis ADE Vallès, que es fallaran al novembre.  En cas que la gala no pugui celebrar-se a la data prevista, el 27 de novembre, el reconeixement a dones empresàries, directives i professionals, a trajectòries que fomenten la igualtat i  en suport a l’emprenedoria femenina es posposaria fins a la primavera. Blasco va animar a les associades a presentar abans de final de mes les seves candidatures als guardons Creativitat i Constància. 

En paral·lel i conjuntament amb diversos consistoris vallesans, la junta directiva d’ADE ha iniciat el procés per seleccionar projectes d’emprenedoria liderats per dones per a la categoria d’Emprenedoria. 

En l’espai de presentació personal i de projectes que forma part de totes les trobades d’ADE, diverses de les participants  van exposar idees innovadores com ara una iniciativa d’ocupació per a professionals que acaben de ser mares, un projecte centrat en la salut i qualitat de vida de les dones, i un altre per feminitzar els polígons industrials o  una consultoria en igualtat de gènere en l’àmbit laboral.

En paral·lel i conjuntament amb diversos consistoris vallesans, la junta directiva d’ADE ha iniciat el procés per seleccionar projectes d’emprenedoria liderats per dones per a la categoria d’Emprenedoria.  En l’espai de presentació personal i de projectes que forma part de totes les trobades d’ADE, diverses de les participants  van exposar idees innovadores com ara una iniciativa d’ocupació per a professionals que acaben de ser mares, un projecte centrat en la salut i qualitat de vida de les dones, i un altre per feminitzar els polígons industrials o  una consultoria en igualtat de gènere en l’àmbit laboral.

Durant l’assemblea general es va acomiadar del seu càrrec a la junta la  tresorera  i sòcia fundadora, Sandra LLano, que passa el relleu a la gestora i empresària de Montcada i Reixac Nilza Machatine. Blasco va elogiar-ne la gestió impecable, la  sinceritat i transparència durant els 8 anys que ha exercit el càrrec.

La Junta directiva s’ha  renovat  amb la incorporació de les vocals Anna Paré Vidal, Cristina Arróniz Lorente Anna Casamián Gould

La vetllada va finalitzar a la terrassa de la Masia, amb música en directe i , com sempre, l’intercanvi de projectes i oportunitats.  Totes les assistents van rebre una mascareta amb el lema i el color  d’Ade Vallès, la fabricació de la qual ha estat encarregada per ADE a la sòcia i empresària  Pilar Bassas Vila. Com es va repetir en la jornada, ara és hora de renovar-se i reinventar-se. 

Judit Josa.