Responsables d’empreses del Vallès Occidental i Oriental aprenen en poc més de dues hores com fer un ús efectiu de Linkedin

Empresàries i professionals participants en la primera sessió Ade Formació, divendres, al Parc Tecnològic

Algunes empresàries i professionals participants en la primera sessió Ade Formació, divendres, al Parc Tecnològic // Foto: Judit Josa

L’associació de Directives, Empresàries i Professionals, Ade Vallès, va reiniciar divendres passat al Parc Tecnològic del Vallès (PTV) els cursos de formació per a emprenedores i professionals de la comarca. L’oferta formativa per a la temporada 2016, presentada amb el nom d’Adeformació, se centrarà en les xarxes socials a l’empresa i tindrà un marcat caràcter pràctic.

Petites i mitjanes empreses i molts professionals autònoms tenen pàgina a Linkedin, a Twitter o a Facebook, però la majoria de vegades “hi estan perquè s’hi ha d’estar i no en treuen el rendiment esperat”, explica la consultora i directora de Comunicació d’ADE Vallès, Gemma Andreu, que divendres va impartir al PTV la primera sessió dels cursos.

En poc més de dues hores, una quinzena de responsables d’empreses del Vallès Occidental i Oriental van tenir ocasió d’aprendre estratègies per usar de forma efectiva la xarxa social amb més expansió entre professionals, en la sessió Linkedin per a empreses.

Linkedin supleix, en part, la funció de les tradicionals targetes de visita; l’especialització en l’àmbit laboral i la seva capacitat viral, que és superior a la resta de xarxes socials, la fa especialment útil per establir contactes de qualitat, segons va explicar Andreu.

És també un potent aparador dels serveis i productes i serveix per generar confiança a possibles nous clients quan s’exposen bé les pròpies potencialitats. En com fer-ho i en com atreure visitants a la pàgina d’empresa va centrar-se bona part del curs. Els i les assistents, que duien ordenadors, tabletes o smartphones per aplicar al moment els coneixements, van tenir ocasió també d’establir contactes al mateix PTV, durant el descans networking de la jornada.

La veu de les dones empresàries

Ade Vallès, entitat fundada l’any 2012 i amb seu al Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola) agrupa a professionals i empresàries de la comarca i té com a principal objectiu fer visible el talent femení en l’àmbit empresarial i laboral. La seva presidenta és la consultora i antropòloga de Sant Cugat del Vallès Blanca Moreno (MIT) i entre les seves sòcies figuren empresàries i directives de Cerdanyola com Montse Vilamitjana (PTV), Àngels Morral (TOT Cerdanyola) o Alejandra Martel (Martel).

El programa de formació, AdeFormació, es completa amb altres accions com són l’organització de jornades de networking periòdiques —en celebren una un cop al mes de forma itinerant pels municipis on està representada l’entitat, en especial Cerdanyola, Sant Cugat i Sabadell—, trobades informals d’empresàries i emprenedores vallesanes per intercanviar experiències i la participació en jornades i debats que es realitzen a la comarca i a Barcelona.