“L’Alzheimer és devastador, no cal negar l’evidència, però com tu ho visquis un cop acceptat, és el que et farà gaudir del teu familiar​​”

 

El 21 de setembre se celebra el Dia Internacional de l’Alzheimer, una malaltia devastadora no només per a qui el pateix, sinó per a les persones que som cuidadores de qui un dia ens van cuidar a nosaltres. Molts adjectius amb connotacions negatives li podria posar a la malaltia, i em quedaria curta. Però avui, no vull, no ho faré!

 

Parlaré de l’altra part, dels ulls plens d’amor que et miren quan t’acostes, com si fos la primera vegada, les mans que t’agafen fort perquè notis que encara està amb tu, les vegades que et repeteixen que t’estimen perquè van oblidar qualsevol signe de rancúnia. Les abraçades plenes d’esperança de tornar-te a veure quan marxes, de les anècdotes repetides una vegada i una altra comptades amb el temps de mil maneres diferents, de la veritat en les seves paraules quan et diuen mare encara que siguis la seva filla… de tanta tendresa aflorada…

 

I sobretot, com t’ensenyen a treure la paciència i la resiliència i l’acceptació davant de la duresa de la vida. L’Alzheimer és devastador, no cal negar l’evidència, però com tu ho visquis un cop acceptat, és el que et farà gaudir del teu familiar.

 

Mónika Blasco Racero 
Presidenta ADE Vallès & Co-Founder La-Original

Text original al TOT Sant Cugat.