“Els edificis residencials produeixen el 39% del CO2 emès a l’atmosfera”

 

El passat 22 de setembre, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, vam celebrar a Sant Cugat el dia sense cotxes.

 

Un dia per conscienciar-nos, sobre l’efecte de la contaminació produïda pel vehicle, en les nostres ciutats i en la salut de les persones que les habitem.

 

Canvi climàtic, escalfament global, crisi energètica… són conceptes que han passat a formar part del nostre llenguatge diari.

 

Però també les possibles solucions com el cotxe elèctric, ús del transport públic, la millora en la gestió de l’entorn natural, l’ús racional de les energies no renovables i la implantació de les renovables…

 

Però, només ens hem de preocupar pel cotxe?

 

Els edificis residencials produeixen el 39% del CO2 emès a l’atmosfera, a la vegada que generen el 30% dels residus sòlids, i el 20% de la contaminació de les aigües.

 

Aquesta dada serà, segurament, sorprenent per a moltes persones.

 

Les nostres llars haurien de ser organismes sostenibles, i hem d’assumir que les seves millores i manteniments s’han d’encaminar al consum zero i la reducció d’emissions contaminants.

 

A Catalunya aspirem a rehabilitar energèticament uns 65.000 habitatges, fins el 2026, amb la injecció econòmica provinent dels fons Next Generation.

 

Associacions com la nostra, ADE Vallès, que apleguen persones de diferents àmbits laborals, i provinents de diferents ciutats del Vallès, hem de ser agents actius per la implementació de les accions que millorin la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.

 

Montse Sanchez Ibañez
Gerent de Món Vertical

Article publicat al TOT Sant Cugat.