L’autora de l’informe sobre la violència de gènere a Sant Cugat, que ha presentat l’Ajuntament de la ciutat vallesana aquesta tarda, s’ha mostrat preocupada per l’increment de casos de violència en dones joves de 17 a 24 anys.

Blanca Moreno presenta l'informe sobre la violència de gènere a Sant Cugat

Blanca Moreno presenta l’informe sobre la violència de gènere a Sant Cugat // Foto: Jordi Garcia de Localpress

Els casos de violència de gènere atesos per la xarxa de la Lluita contra el maltractament de Sant Cugat del Vallès han baixat un 16% respecte l’any 2013, si bé el mateix informe registra un augment del 5% en la franja d’edat de 17 a 24 anys durant el mateix període de 2013-2014. En el primer semestre del 2015 s’han registrat 47 casos de violència de gènere, el 83% dels quals han derivat en denúncia. Aquestes dades suposarien una repunta a l’alça, segons alerta l’informe Impacte de la Violència Contra les Dones de Sant Cugat.

La consultoria MIT, que dirigeix la sociòloga i presidenta d’Ade Vallès, Blanca Moreno, ha elaborat l’informe Impacte de la Violència contra les Dones de Sant Cugat que s’ha presentat aquesta tarda a la sala de plens del consistori santcugadenc. La presentació formava part de la campanya Obre els ulls que realitza des del 18 de novembre i fins l’1 de desembre l’Ajuntament de Sant Cugat amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones.

El perfil majoritari de les dones víctimes de violència masclista correspon al d’una dona de 40 anys, de nacionalitat espanyola i que viu en parella. Durant l’exposició de l’informe, Moreno ha posat el focus en l’increment de casos registrats entre dones joves, coincidint, ha remarcat, amb les etapes de vida en què s’inicia la convivència o la tinença de fills. Segons la sociòloga, un dels principals obstacles per l’eradicació d’aquesta xacra social radica en què una part de la societat encara no entén que és la violència de gènere.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa ha apuntat per la seva banda a la necessitat d’una reforma d’aspectes educatius per evitar els referents sexistes en una ciutat, predominantment, jove.

Empresàries amb responsabilitat social

ADE Vallès s’ha adherit a la campanya institucional de Sant Cugat per l’Eliminació de la violència de gènere, ja que una part del programa Obre els ulls està adreçat al sector empresarial. L’associació de dones directives i empresàries del Vallès que presideix Blanca Moreno, ha manifestat un no rotund a la violència masclista i, dissabte 29, exposarà les bones pràctiques que fomenta en l’acte de sensibilització de la campanya Obre els UllsI tu, que fas contra la violència de gènere? Així mateix ha fet una crida a les sòcies de l’entitat perquè participin en l’acció amb les seves respectives empreses.

Podeu llegir la notícia de la presentació de l’informe a Sant Cugat aquí