Cada dia és 8 de març

Cal que el feminisme entri a l’agenda de les transformacions polítiques, econòmiques i socials. Perquè cada dia és 8 de març fins que assumim la igualtat de gènere com un triomf social per a tothom.

Article d’opinió de Blanca Moreno, presidenta d’Ade Vallès entre 2015-2017, publicat al Tot Sant Cugat el 15 de març de 2018

Ja fa més d’una setmana que milers de dones vam sortir al carrer a fer-nos mésvisibles encara. A Sant Cugat, la nostra ciutat, també es va fer unamanifestació al matí i el primer sopar de dones en el marc del 8 de març amb l’entitat No estàs sola.

Una jornada memorable i emotiva. Memorable perquè milers de dones diverses, vam omplir els carrers de tantes ciutats al clam unànime de dir prou a les discriminacions sexistes existents encara en l’actualitat.

Emotiva, perquè érem de totes les edats i en especial, moltes noies joves, amb la seva energia i tot un camí per recórrer apoderant-se i plantant cara almasclisme existent. I molts homes valents que ens van acompanyar, al costat, també emocionats, perquè han entès que el feminisme és un causa de democràcia, de justícia social i d’equitat.

I després d’omplir els carrers i de marcar una fita històrica, ara cal que elfeminisme entri a l’agenda de les transformacions polítiques, econòmiques i socials. Solucions estructurals a la desigualtat de gènere, començant per fer un pacte seriós educatiu per introduir la coeducació com a eix transversal; abordar la violència masclista, la que mata i la que no matant, deixa seqüeles a les vides de les dones i infants que l’han patit; la intolerable bretxa salarial i el sostre de vidre, l’assetjament sexual o per raó de sexe a la feina, la pobresa femenina, el reconeixement de les feines de cura…

Perquè cada dia és 8 de març fins que assumim la igualtat de gènere com un triomf social per a tothom.