Entrevista de Ràdio Rubi a Blanca Moreno, presidenta d’Ade Vallès

Blanca Moreno, presidenta de l'Associació de Dones Empresàries, Directives i Professionals del Vallès

Blanca Moreno, presidenta de l’Associació de Dones Empresàries, Directives i Professionals del Vallès

Ràdio Rubi va entrevistar el 16 de juny a Blanca Moreno, nova presidenta de l’Associació de Dones Empresàries, Directives i Professionals del Vallès.

Per què en les taules rodones que s’organitzen a la comarca sobre temes d’economia només hi ha homes? No hi tenen res a dir les directives, empresàries i professionals vallesanes? O potser es deu al sostre de vidre, a què no acceptem determinades normes de joc?

La presidenta d’Ade Vallès, Blanca Moreno advoca en l’entrevista per conquerir aquest espai i poder aportar el valuós punt de vista de les dones i la seva pròpia opinió. Incrementar el nombre de sòcies i simpatitzants d’Ade Vallès és important perquè “com més siguem més fàcil serà trobar i aportar solucions compartides”, argumenta Moreno en l’entrevista en què convida a professionals vallesanes a participar a les activitats d’Ade Vallès. Només cal tenir esperit d’aprendre i ganes de passar-s’ho bé!

Ade Vallès segons Ràdio Rubi

És “una entitat que pretén fer visible que les dones, a banda de tenir la part més professional, també ocupen un espai bàsic en la família, i que tenen poc temps per elles mateixes. Per tant, el que vol aquesta associació és fer un reconeixement públic de la tasca de les dones, però alhora reivindicar-se elles mateixes.

Per tal de poder combinar aquests dos àmbits de la vida, des de l’associació organitzen activitats com ara un berenar coaching, que fan el primer dijous de cada mes, on parlen d’un tema professional, però que sempre s’acaba convertint en un intercanvi d’experiències personals. I és que les dones encara necessiten més visibilitat i mostrar tota l’experiència que arrosseguen.

Blanca Moreno ha posat com a exemple les reunions, jornades professionals o premis om majoritàriament hi ha homes. Segons Moreno, encara queda molta feina per fer en el terreny de l’harmonització dels horaris o de la conciliació de la vida laboral amb la familiar.

És per aquest motiu que des de l’associació també es potencien les relacions amb les institucions que sí que les escolten.

Moreno ha explicat que a la seva associació estan fent una llista de dones expertes en qualsevol matèria de la nostra comarca perquè precissament serveixi per visibilitzar-les. Un exemple de que alguna cosa està canviant és que cada vegada hi ha més alcaldesses com en el cas de Rubí, però ara també a ciutats com Barcelona o Madrid. Unes dones que poden contribuir a fer un canvi de valors i de maneres de fer.

Entre les activitats que ha organitzat l’Associació de Dones Empresàries del Vallès, hi ha un sopar networking el proper 9 de juliol.”

Escolteu fragments de l’entrevista aquí