“Les dones patim més de prop la desocupació, la temporalitat, la bretxa salarial, la cura dels fills i de les persones que estan a càrrec nostre​​”

 

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona, però el que realment se celebra són els drets conquerits per les dones. Aquells drets, que des del bressol ens van ser arrabassats i que dones valentes, des de fa dècades, lluiten de forma incansable perquè no ens oblidem ni s’oblidi que ser feminista és cosa de tots. Les desigualtats tant en l’àmbit privat com el públic encara són latents.

 

Com a exemple proper, la setmana passada es va celebrar el Mobile World Congress, amb una assistència de més de 100.000 persones, de les quals més del 78% eren homes. On són les dones en esdeveniments tan significatius com aquest i de tant impacte a escala mundial? Potser a les dones no ens interessa la connectivitat i la tecnologia digital? Preguntes que tenen moltes respostes. Però la realitat és la que és i encara estem, malgrat els avenços en igualtat, molt desiguals.

 

Les dones patim més de prop la desocupació, la temporalitat, la bretxa salarial, la cura dels fills i de les persones que estan a càrrec nostre, i ens costa molt més arribar als llocs on es prenen les decisions que canvien la direcció d’un país o d’una empresa.

 

Però malgrat això, jo continuo pensant i no em rendeixo davant d’aquesta realitat i em dic: estem millor que abans, cada dia que passa estem millor que l’anterior. No hem de flaquejar. Per les nostres joves, per deixar-los un futur més fàcil, però no exempt de reptes, però per descomptat per les nostres antecessores, aquelles que, gairebé sense drets, van aconseguir a força de molt esforç canviar la història d’elles i les de milers de milions de dones a tot el món. Va per elles!!

 

Mónika Blasco Racero 
Presidenta ADE Vallès & Co-Founder La-Original

Text original al TOT Sant Cugat.