La vice-presidenta d’ADE Vallès, Eva Fontanet, advoca per l’apoderament de les dones en la ponència del sopar-debat de Dones per Sant Quirze

L'empresària Eva Fontanet va impartir la ponència 'Emprendre en femení' al tradicional sopar de Dones per Sant Quirze

L’empresària Eva Fontanet va impartir la ponència ‘Emprendre en femení’ al tradicional sopar de Dones per Sant Quirze

Fidel reflex de la societat, el món laboral no s’escapa ni de les desigualtats ni de les discriminacions de gènere. En la ponència del tradicional sopar-debat de Dones per Sant Quirze , celebrat dijous passat al restaurant Al Teu Gust de Sant Quirze, la vice-presidenta de l’Associació de Dones Empresàries i Directives del Vallès (ADE Vallès), Eva Fontanet, va defensar l’apoderament de les dones com a primera mesura de canvi. La col·laboració, la receptivitat, la positivitat i l’esforç són algunes de les actituds vitals imprescindibles segons la vicepresidenta i empresària vallesana per emprendre nous projectes.

Fontanet, que és directora de Sanitas Sabadell, va argumentar que cal donar valor “al que fem i representem les dones” ja que en l’àmbit empresarial, va constatar, també “patim les desigualtats i discriminacions pròpies d’una societat androcèntrica i masclista”.

Durant la ponència ‘Emprendre en Femení’, l’empresària va explicar amb imatges gràfiques, les sis condicions fonamentals per poder emprendre amb èxit, i que són aplicables a tots els àmbits de la vida.

Aquests conceptes i actituds —I d’idea, C de col·laboració, A d’assessorament, R de receptivitat, P de positivitat, E d’esforç— les inicials de les quals configuren la paraula “i carpe”, són alhora els principis bàsics per viure la vida plenament i aprofitar el moment “carpe diem”.

La cita va congregar més 40 dones, que van gaudir i participar del sopar i de la ponència. En el sopar-debat que va seguir la ponència van sorgir diverses idees per iniciar projectes emprenedors, es congratula Dones per Sant Quirze.

La presidenta de Dones per Sant Quirze, Sílvia Peralta, va fer un recordatori per a totes les dones víctimes de la violència masclista i les que han estat assassinades en un any especialment cruent. En la presentació de l’acte, Peralta va convidar a les assistents a participar de la Matinal d’Activitats que Dones per Sant Quirze ha organitzat el diumenge 29 de novembre al Parc de les Morisques, en commemoració del dia internacional contra la violència masclista.

El diari digital de Sant Quirze, el sot.cat va fer-se ressó de la ponència d’Eva Fontanet. Podeu llegir la notícia aquí