“Parlar i compartir amb amigues, com feu a Ade, ens fa sentir en sintonia i ens posa en contacte amb el present”, destaca la psicòloga Ariana Reitg

La vicepresidenta Eva Fontanet, a la dreta, presenta la xerrada

A Ade Vallès comencem les vacances de Pasqua amb les piles carregades. La vigília del dia mundial de la Salut, que es commemora divendres 7 d’abril, vam parlar amb la farmacèutica Núria Novell,  la psicòloga clínica Ariana Reitg i la fisioterapeuta Miriam Santaella de nutrició i de la connexió cos, ment i emocions. Aquests són els  consells ecoltats en la xerrada demostració L’art de desconnectar. Com superar l’estrès i evitar emportar-se la feina a casa:

Mai s’havia menjat tant com ara, ens sobrealimentem i tanmateix cada cop més detectem desnutrició” va advertir la sòcia d’Ade Vallès Núria Novell, màster en dietètica i nutrició i especialista en suplements naturals. Per fer front a les carències de magnesi, potassi o de vitamines com la B en la nostra dieta, Novell recomana escollir aliments “reals” i menjar-los “com més naturals possibles“; productes de l’agricultura ecològica, cultivats en sòls rics en nutrients, i elaborats amb un mínim de cocció. Els ous, el consum del qual va aconsellar a diari, el peix o els fruits secs aporten vitamina B, considerada antiestrès. Altres aliments recomanats van ser el cereals; integrals i no refinats, les llegums, l’oli d’oliva, el té o l’advocat . També la xocolata, per la seva aportació de magnesi, el primer que es perd, va advertir, en situacions estressants.

La psicòloga clínica Ariana Reitg va recordar que necessitem l’estrès, aquest punt d’energia, per activar el cos i donar resposta a situacions sobrevingudes. Estar en estrès constant, immerses en compromisos i obligacions, tanmateix, ens enfonsa com el Titànic. Reitg va parlar de l’efecte iceberg, i d’eines per combatre’l al despatx. Entre aquestes va citar la comunicació, la planificació, prioritzar els temes, posar límits, gestionar el control o confiar amb els altres. “Delegar amb confiança és treballar amb sinergia”, va dir.

A banda d’una dieta saludable, dormir i l’exercici físic, una activitat que ajuda a prevenir l’estrès i a estar en sintonia amb nosaltres mateixes és la trobada amb amigues. “Parlar i compartir com esteu fent ara a Ade fa sentir-nos en sintonia i ens posa en contacte amb el present. Amb la confrontació d’idees modifiquem el nostre punt de vista”, va destacar Reitg.

Miriam Santaella va regalar les assistents a la xerrada d’Ade Vallès amb uns minuts de quietud i de relaxació. Guiades per la veu de la fisioterapeuta, especialitzada en tècniques de respiració i connexió cos i ment, les empresàries, professionals i directives van tenir ocasió d’explorar moviments i sensacions.

Trobada per compartir

Com sempre, hi va haver espai per compartir idees i nous reptes. Lluïsa Espín, cofundadora d’Espais by Anna Balagué i Lluïsa Espín, va mostrar l’article que la revista Flash Deco ha dedicat a la seva empresa; Lorena Marmol, nova sòcia d’Ade Vallès, va presentar el portal digital Lena, una comunitat de dones professionals. Una a una les assistents van compartir inquietuds i experiències. La vicepresidenta d’Ade, Eva Fontanet, encarregada de presentar l’acte, va explicar com havia canviat d’ actitud i havia guanyat en fortalesa des de la seva implicació amb l’associació. Sumar i unir dóna força i compartir és fer salut.

La propera cita d’Ade Vallès serà el 30 d’abril amb un píndola informativa de la periodista Esther Sardans on aprendrem llenguatge no verbal.