En el primer monogràfic de l’Associació de Directives, Empresàries i Dones Professionals del Vallès pel curs 2016-2017 s’ha reivindicat un canvi de mentalitat davant els diners com a fórmula d’empoderament.

“Una empresa sense rendibilitat és un hobby molt car”, ha advertit  durant la sessió l’empresària i formadora Renata Moitinho 

Primera formació del curs 2016-17 d'Ade Vallès, al PTV Cerdanyola, el divendres 30 de setembre

Primera formació del curs 2016-17 d’Ade Vallès, al PTV Cerdanyola, el divendres 30 de setembre

Una vintena d’empresàries, emprenedores i professionals del Vallès, de diversos sectors, han participat aquest matí al Parc Tecnològic del Vallès en la primera formació del curs 2016-2017 de l’Associació de Directives i Empresàries del Vallès, ADE Vallès. La directora de la consultoria Mitt i presidenta d’Ade Vallès, Blanca Moreno, ha inaugurat la sessió després de donar la benvinguda a noves sòcies de l’entitat.

El primer monogràfic del curs, impartit per l’empresària i sòcia d’Ade Vallès, Renata Moitinho,  estava dedicat a les finances. “Si no coneixem aspectes claus del nostre negoci i sense una estratègia enfocada, les nostres empreses difícilment seran rendibles” ha advertit Moitinho, segons la qual ni la por als números ni el pudor a parlar de diners són excusa.  La consultora ha repassat els bons i mals hàbits financers i ha explicat amb un llenguatge assequible i divertit les bases d’un pla financer, sistemes per posar preus als serveis i productes a més de mesures preventives per evitar la morositat, entre altres temes.

En una societat que s’educa per no parlar de diners, en especial a les dones, Moitinho ha reivindicat un canvi de mentalitat, a partir de postulats de la psicologia dels diners i com a fórmula d’empoderament. ADE Vallès, que va fundar-se per de donar visibilitat al talent femení i a la presència de dones en llocs de direcció i al capdavant d’empreses, ofereix cursos especialitzats amb l’objectiu “d’ajudar dones empresàries, sempre hem cregut que la formació empodera”, ha puntualitzat la directiva del PTV i fundadora d’ADE Vallès, Montserrat Vilamitjana.

L’exposició, molt participativa i de caire pràctic, ha estat seguit per un debat on cada una de les empresàries ha pogut exposar dubtes, inquietuds i reflexions.  Entre les persones assistents al curs d’ADE Vallès, estava representada l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell. L’associació vol aprofundir les sinèrgies amb les administracions públiques dels municipis vallesans durant el nou exercici, segons ha explicat la presidenta Blanca Moreno, en la inauguració.


 Finances en femení a Sant Cugat, el novembre

Per altra banda, ADE Vallès donarà suport al congrés Finances en femení. Dones. Negocis i Diners, que organitza la consultoria Renata Moitinho Bussines&Finances  el dia 11 de novembre a Sant Cugat del Vallès.