“Versatil Legal i ADE Vallès informem i assessorem les empreses i autònoms sobre com afecta la nova reforma laboral​​​”

 

L’any 2022 s’ha iniciat amb novetats, concretament, per la reforma laboral aprovada el passat mes de desembre amb efectes immediats a 1 de gener de 2022, en matèria de jubilació, contractació de treballadors i cotització a la Seguretat Social, entre d’altres. La intenció de la reforma és, entre altres, incentivar la prolongació de la vida laboral, millorar l’import de les pensions i disminuir la precarietat laboral.

 

Donada l’actual situació sanitària per la Covid-19 i la crisi econòmica que ara farà dos anys que patim, alguna de les mesures, des del meu punt de vista legal, en lloc d’ajudar i suposar una millora pels treballadors i les empreses, provocaran més atur i, desgraciadament, més tancament d’empreses. El legislador en comptes d’incentivar la contractació i la cotització mitjançant bonificacions en els contractes de treball o en matèria de cotització, ha procedit a penalitzar i augmentar costos tant per la contractació com en la cotització dels salaris.

 

Fa la sensació que l’únic que importa al legislador és l’afany recaptador i emplenar les arques de l’estat per sufragar el que respecta les futures pensions dels ciutadans a costa dels empresaris i els treballadors. Dit això, la “reforma laboral” la considero més una reforma “diabòlica” que l’han venuda com un progrés cap a la millora dels treballadors, però és una arma de doble fil que, desgraciadament, veurem els resultats a finals del 2022.

 

Versatil Legal i ADE Vallès informem i assessorem les empreses i autònoms sobre com afecta la nova reforma laboral, que mesures han de prendre per a adaptar-se i com aplicar-les de forma personalitzada i adaptada a les seves necessitats laborals de l’empresa.

 

Patricia Sala 
Advocada i Sòcia Versatil Legal

Article publicat al TOT Sant Cugat.