“Necessitem sensibilitat per comprendre tot el que ens envolta i per entendre tots els éssers amb qui compartim espais i temps”

 

La pintura i totes les altres arts plàstiques estimulen la sensibilitat, activen la creativitat i afavoreixen la capacitat de concentració. Tres capacitats de les quals es parla molt sovint i que no deixem mai de tenir presents i millorar al llarg de la nostra vida.

 

En la societat actual, en la qual la tecnològica i la innovació són presents en tots els àmbits i tots els entorns per on ens movem, no podem oblidar-nos d’aquestes capacitats sinó que cal portar-les a la pràctica i tenir-les presents. Necessitem sensibilitat per comprendre tot el que ens envolta i per entendre tots els éssers amb qui compartim espais i temps.

 

Els importants reptes de la societat actual requereixen de tots i totes nosaltres, i de tota la nostra creativitat. Les innovacions tecnològiques, els desafiaments mediambientals i els nous reptes socials estan requerint nous individus més sensibles als canvis, més creatius en les solucions i més concentrats en les seves responsabilitats.

 

Amada Lasheras amb una de les seves obres. FOTO: Cedida

 

La pintura, com totes les activitats artístiques, ens exigeix dedicació i implicació, però sens dubte ens retorna molt més. Deixeu-me ara parlar de la meva experiència personal amb la pintura. Pintar m’ha ensenyat a fixar-me en els detalls, a ordenar els meus pensaments i les meves idees, a saber com expressar-les en un llenç en blanc. He après a concentrar tota la meva atenció en una obra, aïllant-me de distraccions i preocupacions quotidianes. Però el més fascinant de la pintura és com m’ha ajudat a conèixer-me millor a mi mateixa.

 

Però en el meu salt definitiu a la professionalitat artística, he d’agrair el suport i l’ajut que he trobat a ADE Vallès, punt de trobada del talent i lideratge femení a la nostra comarca.

 

Amada Lasheras
Artista i litògrafa.

Article publicat al TOT Sant Cugat.