El capítol en què participa Moreno aborda la conciliació entre la vida professional i la personal

Blanca Moreno en el capítol La Feina, de Canal 33

Blanca Moreno en el capítol La Feina, de Canal 33

Blanca Moreno, presidenta de l’associació de dones empresàries, directives i professionals Ade Vallès ha participat en Som Dones, una sèrie documental del Canal 33 en què nenes, noies i dones expliquen la seva experiència i la seva visió del món. Moreno reflexiona sobre el lideratge femení en el capítol dedicat a la feina, i en el què s’aborden qüestions com la conciliació de la vida personal i familiar, les dificultats de la dona per accedir al món laboral i en especial, als llocs de responsabilitat o la pobresa feminitzada. “Les dones som el 51% de la població i només tenim el’1% dels recursos“, segons explica la presidenta d’Ade Vallès, i subratlla la vulnerabilitat a la que està exposada més de la meitat de la població mundial.

La sèrie Som Dones, que emet Canal 33 els dilluns a 22.05h, tracta al llarg de tretze capítols temes com l’amor, el naixement i la mort, el sexe, el cos i la ment, la superació o la maduresa i el compromís, des d’un punt de vista femení.

Segons explica l’equip de Som Dones, la sèrie pretén transmetre “una visió social sense crear models ni estereotips. El que sí que es proposa és obrir portes, generar debat i visibilitzar diverses maneres de viure que conformen la nostra societat i els seus valors perquè cada espectador es compongui el seu propi trencaclosques”.

Com ha fet la presidenta d’Ade Vallès, en la sèrie ofereixen el seu testimoni dones de tots els camps professionals, des d’empresàries i científiques fins a cantants, com Helena Miquel o Mayte Martín; professionals de renom, com la cuinera Carme Ruscalleda i dones implicades en política, com Montserrat Tura o Muriel Casals, a més de desenes de dones, joves i nenes desconegudes pel gran públic.

Explicar el món amb mirada de dona és l’objectiu final de la sèrie. Una finalitat que coincideix en el camp laboral amb la d’Ade Vallès, que vol donar visibilitat a les aportacions de les dones empresàries, directives i professionals del Vallès. “Conciliar vida professional i personal a vegades pot ser molt difícil, i encara més per aquelles dones que intenten accedir a llocs tradicionalment reservats als homes”. Aquesta és la presentació del capítol La Feina en el que participa la presidenta d’Ade Vallès Blanca Moreno, i que us convidem veure en aquest enllaç.