“No ens carreguem el llegat de les persones que ens han precedit, fem de complir anys un privilegi, perquè molts es van quedar pel camí”

 

Tots els anuncis que veiem als mitjans de comunicació estan enfocats a trobar l’eterna joventut. Estem creant una societat on tots els missatges que ens transmeten és que la vellesa és lletja, desagradable, lenta i el pitjor de tot inservible i en la majoria dels casos fins i tot molesta.

 

No ens parem a pensar que haver crescut prou per tenir una edat avançada significa èxits i encerts per a la societat, així com problemes resolts i referents assentats. Que gràcies a aquests “vells”, aquesta humil articulista es pot expressar amb llibertat i exercir els seus drets com a dona ara que ja s’acosta el 8M i cada dia de l’any.

 

Que gràcies, a les referents que es van deixar la pell i que avui considerem “velles”, la meva filla pot exercir la seva carrera i professió com li dona la gana, amb la llibertat de saber que els seus drets romandran intactes i compte si els hi toquen. Que gràcies a aquests vells amb cabells blancs, amb la veu tremolosa, amb les mans plenes de nervis, i la cara amb solcs, avui tenim l’estat del benestar de què gaudim.

 

Així que siguem intel·ligents, i no ens carreguem el llegat de les persones que ens han precedit, fem de complir anys un privilegi, perquè molts es van quedar pel camí. I per descomptat jo em vull veure bonica, i per això em cuido, però ho faig sense renunciar als meus anys i amb la vista posada en la saviesa que em donarà l’experiència d’haver deixat pòsit en una societat com l’actual i un futur millor per als que em segueixin.

 

Mónika Blasco Racero 
Presidenta ADE Vallès & Co-Founder La-Original

Text original al TOT Sant Cugat.