L’Associació de dones directives, empresàries i professionals Ade Vallès ha dedicat l’any 2019 a la tecnologia:

tots els tallers, visites i formacions que imparteix durant l’exercici tenen un nexe comú. 

A la indústria de la tecnologia falten dones o simplement és que, les que hi ha, no es veuen?

Ade Vallès, l’associació que agrupa a dones directives, empresàries i professionals del Vallès, va decidir al desembre de 2018 dedicar l’exercici 2019 a la tecnologia.

L’Any de la tecnologia està a punt d’arribar al seu equador: l’entitat ha organitzat diverses visites a centres tecnològics punta com el supercomputador Marenostrum de Barcelona, o aquesta setmana, als estudis de TV3 de Sant Joan Despí.

El dia 6 de maig, empresàries i dones directives tindran l’oportunitat de conèixer les instal·lacions de HP a Sant Cugat.

Tallers com  ‘Tecnologia aplicada a la cosmètica’, impartit els primers dies de mes al Parc Tecnològic del Vallès, han partit de la mateixa idea inspiradora.  

Es calcula que a Europa només el 30% dels prop de 7 milions de persones que treballen en el sector TiC són dones

La bretxa de gènere, present en molts sectors, s’engrandeix quan es miren al detall les xifres de la indústria tecnològica. I això passa, malgrat que és en la tecnologia on es generen noves oportunitats laborals i on hi ha més possibilitats de conciliar.

Segons les expertes, el paper de la dona en la tecnologia i en la ciència ni s’incentiva ni es reconeix prou. Amb l’any de la Tecnologia, des d’Ade Vallès s’ha volgut mostrar a sòcies i simpatitzants tot allò que la tecnologia pot fer pels seus respectius negocis i alhora, contribuir a què es perdi la por al sector.

En aquest marc, va tenir lloc el taller ‘Tecnologia aplicada a la cosmètica’. La fundadora de la companyia, Mary Kay Ash (1918-2001) va ser una  pionera del món dels negocis i en generar oportunitat de negocis per les dones. “Les possibilitats de carrera són il·limitades”, explica la consultora i empresària Judit Pérez. Llicenciada en Economia i apassionada de la cosmètica, Pérez és sòcia d’Ade Vallès.

En la primera part del taller, de caire més teòrica, la consultora ha explicat els fonaments d’una empresa fundada per una dona, pensant en les dones i per a les dones. Pérez també ha parlat de les últimes novetats en cosmètica, en un sector de forta base tecnològica.

En la part més lúdica, les sòcies d’Ade Vallès han tingut l’oportunitat de conèixer els quatre passos bàsics per cuidar-se la pell i quatre passos de maquillatge, molt senzills,  per aplicar quan no manca el temps. “Ha estat una tarda molt divertida, m’he sentit molt a gust”, opina una de les assistents.

Per Judit Pérez, ser sòcia d’Ade Vallès aporta visibilitat i la possibilitat de conèixer altres dones empresàries i professionals, de fer networking i col·laborar en xarxa.  “Qualsevol de nosaltres podem ser clientes entre nosaltres o convertir-nos en proveïdores,  tenim la possibilitat de conèixer-nos i conèixer els nostres negocis”.

La formació és un dels aspectes que més valora. “He après, per exemple, a fer presentacions. Són coneixements que després aplico dia a dia”, diu. Un altre dels aspectes que li agrada és la diversitat, amb la presència de sòcies de diferents sectors i l’ambient distès que predomina en les trobades, networkings o formacions: “ens entenem molt bé”, conclou.

Pérez imparteix sovint tallers i consultories de maquillatge. El d’Ade Vallès però, ha estat  especial, en tant que responia i s’adaptava a l’ADN de l’associació i al nexe d’unió de l’any.  “La cosmètica és un dels sectors més dinàmics, dels pocs que fins i tot experimenta creixements en època de crisi”, explica la consultora i empresària. Entre els beneficis que genera el maquillatge cita la seguretat i la confiança. “Posa’t guapa i et sentiràs millor, està demostrat”, assegura Pérez que, a més de ser sòcia d’Ade Vallès, col·labora a l’Hospital de Terrassa, on, de forma voluntària, ensenya a les pacients d’oncologia a tenir cura de la pell.

 

Properes activitats

Fidel al compromís de seguir donant visibilitat al talent femení i generar espais de trobada, l’Associació de Dones Directives, Empresàries i Professionals (Ade Vallès) prepara la seva trobada anual, amb la convocatòria de la Junta anual de Sòcies i Sopar d’estiu a Terrassa, al juny.  Abans, el dia 6 de maig, tindrà lloc la visita guiada a les instal·lacions de HP a Sant Cugat i el dia 30, un taller d’educació financera.  

L’associació té previst convocar abans d’estiu la segona edició dels premis AdeVallès, els primers guardons de la comarca que reconeixen la creativitat, constància i emprenedoria de dones directives, empresàries i professionals del Vallès.  Els premis es lliuraran el 29 de novembre junt amb dos guardons honorífics a la trajectòria i a la promoció de la igualtat entre homes i dones al món empresarial.

 

Qui som

Amb seu al Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola), Ade Vallès va ser fundada l’any 2012 amb el triple objectiu de promoure la presència de dones als consells administratius, visibilitzar l’emprenedoria femenina generant sinergies i apoderar la dona professional a través de formació especialitzada. L’entitat organitza de forma habitual trobades i intercanvis professionals entre dones directives, empresàries i professionals així com sessions formatives obertes i actes lúdics per a les sòcies i simpatitzants de l’entitat.

En l’actualitat, l’associació supera la seixantena d’associades i la seva massa social suma més de 350 simpatitzants. Al tancament de l’exercici de 2017, Ade Vallès havia ofert més de 30 formacions i 25 networkings amb un total de més de 2.000 participants.

 

Junta directiva

L’equip directiu d’Ade Vallès, que presideix l’empresària santcugatenca Mònika Blasco, està format per empresàries, directives i professionals de Cerdanyola, Sant Cugat i Sabadell, entre d’altres municipis del Vallès. Conchita Fernàndez de la Cruz ocupa el càrrec de vicepresidenta, Sandra Llano i Silvia Monje, el de tresorera i secretària, respectivament, i Montse Vilamitjana, Alba Delgado, Anna Catón, Anna Fernández, Sandra Cordone i Anna Balagué, en són les vocals.

Judit Josa
Premsa ADE VALLÈS