“Les distribucions dels espais arquitectònics i les geometries ben trobades equilibraran l’energia, facilitaran la circulació i potenciaran la bona habitabilitat​”

 

Sant Cugat està reconeguda com a Vila Florida per la seva tasca per a la millora de l’espai urbà, però si prenem consciència dels espais interiors que habitem, hauríem de mimetitzar-nos i gaudir d’una experiència estètica de benestar, confort i aconseguir també espais millors i saludables.

 

La tria dels colors va més enllà d’un propòsit estètic, cada color produeix un efecte físic i psicològic, el rosa ens tranquil·litza, el vermell ens motiva i estimula… També la il·luminació i l’ambientació aportaran reaccions que haurien d’estar en sintonia amb la recerca del benestar, no haurien de ser un obstacle per afavorir l’harmonia. Ens cal obtenir il·luminacions tranquil·les a les nostres llars, funcionals a les nostres oficines i llocs de treball, o bé il·luminacions estratègiques com a instrument comercial als nostres negocis…

 

Les distribucions dels espais arquitectònics i les geometries ben trobades equilibraran l’energia, facilitaran la circulació i potenciaran la bona habitabilitat. Cal sincronitzar colors, formes i proporcions perquè manifestin emocions positives, fugint del caos i el desordre estètic, instruments que sempre ens allunyaran del nostre objectiu.

 

Sovint, una desafortunada tria d’aquests elements, condiciona el nostre benestar. No sempre cal fer una gran inversió en la compra de material, el que cal és invertir en una bona elecció. Des de l’associació ADE Vallès rebem el suport i l’acompanyament a totes aquelles persones que lluitem per aportar un actiu a la societat vehiculat a través de la nostra professió.

 

Marta Pahisa Duarte
Dissenyadora d’interiors a Wasabis

Article publicat al TOT Sant Cugat.