• L’espai virtual creat per ADE Vallès durant la quarantena ha permès que dones empresàries, professionals i directives del Vallès puguin compartir coneixements i establir contactes des de casa seva.
  • La Junta directiva s’ha reunit mitjançant videoconferència per valorar la iniciativa, explorar noves possibilitats tecnològiques i enregistrar missatges de suport per a les professionals associades.
  • L’associació acaba d’estrenar un nou espai web, més intuïtiu i àgil, per millorar la comunicació de les activitats i donar més visibilitat a les prop de setanta empresàries, directives i professionals d’ADE.

L’Associació de Dones Directives, Empresàries i Professionals del Vallès, ADE Vallès va crear el 18 de març l’espai virtual #ADESomTotes. Tot just feia quatre dies que el govern central havia decretat l’estat d’alarma i amb la majoria d’activitats i negocis tancats, ADE Vallès emetia un missatge via Whatsaap, convidant a sòcies i a simpatitzants a compartir coneixements. “En aquests moments excepcionals, practiquem la #sororitat i fem d’aquests dies de confinament temps d’aprenentatge i reflexió”, es llegia al missatge que van rebre al seu mòbil desenes de dones directives, empresàries i professionals de la comarca.

Un mes i set dies després associades i simpatitzants d’ADE Vallès han compartit en aquest espai coneixements professionals, com ara consells per mantenir la motivació o claus per aprofitar les xarxes socials; de creixement personal, amb consells de nutrició i cura i tips de meditació; a més d’informació i assessorament sobre les ajudes a les empreses i persones autònomes afectades econòmicament pel coronavirus.  

Les pròpies sòcies han impartit tallers lúdics i creatius, sessions de trainning, conferències en línia sobre la felicitat, la sostenibilitat o el lideratge i s’han fet debats i taules rodones. L’espai ha permès transmetre alertes per la situació de vulnerabilitat de dones en risc de violència de gènere i donar a conèixer campanyes solidaries. Cristina Soriano, una de les sòcies d’ADE, va crear, per exemple, una línia de polseres per recollir fons per a la fabricació de pantalles individuals de protecció. En altres casos, la quota d’inscripció als tallers no gratuïts ha servit per finançar donatius a Creu Roja i altres entitats del tercer sector.

La Junta directiva es va reunir aquesta setmana via videoconferència i entre altres punts, va valorar la capacitat de resposta i l’activitat generada durant les primeres setmanes de confinament, a partir de les aportacions de les mateixes associades. ADE Vallès aglutina a una setantena de professionals associades de sectors tant diversos com la farmàcia, la gestoria, la comunicació o les assegurances. Cadascuna d’aquestes professionals ha pogut aportar el seu coneixement al conjunt, enfortint la xarxa creada.

L’espai ha funcionat per facilitar informació i saber a què atendre’s a cada moment, en uns dies de molta incertesa i canvis en les mesures extraordinàries i en la fiscalitat. Però també per enfortir els contactes, créixer personal i professionalment i evitar l’aïllament, segons es va destacar a la junta d’aquest mes. Així mateix, es va valorar l’oportunitat que suposa l’ús de la tecnologia tant per l’activitat de la pròpia associació –que l’any 2019 va dedicar els seus esforços a la promoció de la tecnologia i ha proclamat el 2020 com l’any de l’art-, com per a les pròpies associades. A més de facilitar objectius fundacionals d’ADE com el de la conciliació empresa-família. En aquest sentit, al mes de març es va celebrar el Dia Internacional de les Nenes en les TIC per promoure l’apoderament de les dones i la igualtat de gènere a través de la tecnologia.

Les directives de l’associació van aprofitar la reunió virtual per enregistrar missatges de suport i ànims. ADE Vallès acaba d’estrenar un nou disseny del seu espai web – amb una estructura més simple i àgil per donar relleu a les activitats i a les sòcies pel que fa al contingut, i amb un model que s’adapta a tot tipus de dispositius (PC, Mòbil o Tablet)– on es podrà visualitzar els vídeos. Des de la nova web es possible per primera vegada associar-se directament, estalviant temps i evitant tràmits administratius, entre altres avantatges.  En els propers dies està previst a més fer difusió per les xarxes d’Instagram, Linkedin, Twitter i Facebook dels missatges.

Judit Josa.